New York Dolls: Red Patent Leather (CD)

Voiko livelevy kuulostaa ensimmäisellä kuuntelemisella siltä kuin olisi tullut kotiin pitkän odysseian jälkeen? Kyllä voi ja sen tekee tämä New York Dollsin keikka, joka on äänitetty toukokuun 2. päivä vuonna 1975, Little Hippodrome Clubilla, New Yorkissa. Missä siis olin 2.5.1975? 

Taisin olla lastentarhassa ja mistään mitään tietämättömänä missasin tämän --- muta hei hetkinen, miten niin tämän? Niin, kiitos olkoon isosiskojeni, olin tuohon ikään jo tutustunut moneen rock-levyyn, kuten Sladen Slayed? ikimuistoiseen vinyyliin.

Tältä levyltä haluan nostaa esiin mm. hienon Eddie Cochran Something Else-tulkinnan, Johnny Thundersin laulaman Pirate Loven ja Daddy Rolling Stonen. Kuulokuvassa viehättää rumpujen sijaitseminen poikkeuksellisesti oikealla ja laulun hienoinen vasen laita - miksi kaiken pitäisi aina olla keskellä kuulijan korvia? Toisekseen rumpujen miksaus on mukavasti pinnalla, kun taas lauluun on laitettu etäisyyttä sekä kaikua; lieneekö tilan ja tapahtuman tuomaa sattumaa vai harkittu teko?  

Hälläväliä, tämä levy soi upeasti.